Известие

Collapse
No announcement yet.

Халогени ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Халогени ?

Имам следния проблем ... Работят ми само предните халогени , а и дори при вклъчването им нямам индикация на таблото че са пуснати...а задния чифт не работи. Та въпроса ми е за бушони ли да проверя или нещо друго ?

че отзад какви халогени имаш. има една лампа за мъгла която се пуска с отделен бутон и може да я включиш само когато си пуснал халогените.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      че отзад какви халогени имаш. има една лампа за мъгла която се пуска с отделен бутон и може да я включиш само когато си пуснал халогените.
      Тццц, лампите са 2 и може да си ги пускаш без предните халогени да са пуснати!
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Един бърз въпрос. Къде се намира предпазителя на стоповете за мъгла, че не ми светят и двата а пък не мога да го открия.

Comment

Втория ред (среден), първия и втория бушон от ляво на дясно са ти съответно за дясна и лява светлина...
          Alfa 156
          ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
          sigpic

Comment

Колега мисля, че се бъркаш или не си ме разбра. Става въпрас за задните стопове за мъгла тези който се пускат от копчето до ръчната спирачка. И аз предните халогени предпазителя го няма там, пускан ги и започнах да вадя един по един и не спряха.

Comment

За тях говоря де...задните стопове за мъгла.Ето снимка от менюъла:
              Attached Files
              Alfa 156
              sigpic

Comment

Добре бе , отговорете на въпроса ми , за какво да гледам за бушони ли , за крушки ... и 2-та задни халогена не светят , а предни светят без индикация на таблото

Comment

Индикацията на таблото може и тя да изгори... лампичка е.
                  Лесно е да се проверят лампите на халогените отзад, както и напрежението което стига до тях... бушните, дори и да не знаеш кой е - вадиш наред но гледаш какво и от къде, ако има изгорял ще го видиш/премериш с омметър/веригопроверител.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Абе май не са лампички, ами светодиоди. Единствените лампи са за подсветката на циферблатите и LCD дисплея, а за индикацията на различните системи са светодиоди. Трудно би изгорял светодиод, когато работи в номинален режим, но не е невъзможно де.

Първоначално публикувано от alfonso1990 Покажи съобщение
                    Добре бе , отговорете на въпроса ми , за какво да гледам за бушони ли , за крушки ... и 2-та задни халогена не светят , а предни светят без индикация на таблото
                    Ами първото нещо е да провериш крушките, въпреки, че две наведнъж е много трудна работа, След това бушоните. Имай предвид, че предните и задните фарове за мъгла се включват през релета и там също може да има проблем.
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:32.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Всъщност май няма връзка с ръководството...поне моята де.Днес исках да проверя бушона, за който пише, че е за плафоните (12 на снимката) и ми изгасна CD-то и ми се нулира километража (малкия)
                      Alfa 156
                      sigpic

Comment

Няма нищо странно, един бушон може да е за няколко неща В ръководството трябва да са изредени всичките.
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

а за предните халогени кои бушони са ?

Comment

Първоначално публикувано от radodivaka Покажи съобщение
                            а за предните халогени кои бушони са ?
                            Тук има owners manual - свали си и си виж бушоните. Хайде потрудете се и сами малко де
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

знам го. ама английският не ми е силната страна.
                              ще съм мн благодарен ако някой го преведе, че да си го копнем.
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                              X